FIN

TATUOINTIEN POISTAMINEN

Ei ole väliä, mistä syystä tatuointien poistamiseen päädytään, kaikkein eniten käytetyt ja tehokkaimmat menetelmät väripigmentin poistamiseen ovat lasertoimenpiteet.

Ennen hoitoa

Ennen tatuointien poistamisen laserhoitoa on toimenpiteen suorittavan kauneusasiantuntijan arvioitava asiakkaan ihon kuntoa ja värisävyä.

Tatuointien laserpoistamisen vaikutusmekanismi

Laserlaite hajottaa tatuointimusteen laservalon lyhytaikaisilla tiivistetyillä impulsseilla. Valon siirtäminen ja aallonpituus on laskettu siten, että niiden kohteena ovat ainoastaan tatuoinnissa käytetyt pigmentit. Ihon omaa pigmenttiä ja tatuointia ympäröivää ihoa ei toimenpiteen aikana vahingoiteta.

Valo läpäisee ihon pintakerrokset ja imeytyy tatuoinnin pigmenteissä, aiheuttaen niiden hajoamisen pienempiin osiin, ja sen jälkeen immuunijärjestelmä poistaa ne kehosta. Immuunijärjestelmä toimii tehokkaammin hyvän verenkierron tapauksessa, joten tatuointien poistaminen on tehokkaampaa alueilla, joissa verenkierto on tehokasta. Tatuointeja on vaikeampaa poistaa huonomman verenkierron omaavista käsistä ja jaloista.

Tatuointien poistaminen saattaa edellyttää 1-15 laserhoitokertaa, mutta jokainen hoitokerta kestää vain muutaman minuutin ja hoitokertojen väliin jää 4-8 viikkoa. Jokaisella hoitokerralla tunkeudutaan hieman syvemmälle ja poistetaan hieman lisää väriainetta, joten tatuointi muuttuu aina vain vaaleammaksi.

Parhaat tulokset saavutetaan silloin, kun asiakkaalla on valkoinen tai keskivaalea iho ja jos kyseessä on tummempi väriaine sekä pintapuolisesti toteutettu pienikokoinen tatuointi. Laservalo hakee tarvittavan pigmentin käsittelemiseen kontrastipintoja (tummempi väri vaaleassa ihossa) ja poistamisprosessi on kuvatussa tapauksessa tehokkaampi ja hoitokertoja tarvitaan vähemmän.

Palautumisaika

Laserhoidon jälkeen on iho erityisen herkkä UV-säteilyn vaikutukselle, joten ihoa on suojattava auringonsuojavoiteella. Muutaman päivän ajan hoitokerran jälkeen saattaa esiintyä vähäistä ihon punoitusta, joka poistuu muutaman päivän sisällä.

Mahdolliset sivuvaikutukset

Tatuointien laserpoisto ei aiheuta säännönmukaisesti mitään sivuoireita. Ihoon saattaa syntyä vesirakkuloita ja rupikerrosta, joka on tähän hoitoon kuuluva normaali ilmiö. Rupikerrokset poistuvat yleensä kahden viikon sisällä.