FIN

AKNEHOIDOT

Nykypäivänä voidaan melkein kaikki aknetapaukset hoitaa. Jotta akne voitaisiin onnistuneesti hoitaa ja ehkäistä sen uudelleen syntyminen, on muistettava kaksi perussääntöä:

·         aknehoito edellyttää kärsivällisyyttä;

·         aknehoito on yksilöllinen – joka soveltuu yhdelle asiakkaalle, ei välttämättä johda toisen kohdalla minkäänlaisiin tuloksiin.

Aknesta kärsivien ihmisten huomio kiintyy usein mainoksiin, jotka lupaavat ”nopeita, ihmeellisiä ja välittömästi ilmeneviä” tuloksia aknen hoidossa.

Valitettavasti on näin, että akne ei poistu yhdessä yössä. Ensimmäisten tulosten ilmenemiseen kuluu keskimäärin 6-8 viikkoa. Myös silloin, kun kasvojen ihon on jo terveempi, pitää hoitoja ehdottomasti jatkaa, jotta aknen uudelleen puhkeaminen ehkäistään. Jos aknehoidoista ei saada 6-8 viikon sisällä tuloksia, pitää hoitokaavassa tehdä muutoksia, sillä kaikkia aknen ilmenemismuotoja ei voida samoilla aknehoidoilla.

Aknehoito edellyttää yksilöllisen hoitokaavan laatimista ja riippuu useista eri seikoista, mm. aknen syntymisen syystä, ihotyypin ominaisuuksista ja aknevaurioiden laajuudesta. Aknesta parantuminen vaatii näin ollen useiden tekijöiden yhteisvaikutusta. Se auttaa ymmärtämään, miksi suurin osa akneoireista kärsivistä ihmisistä ei ole saanut erilaisista aknea poistavista tuotteista minkäänlaista hyötyä.

Meillä on erilainen lähestymistapa. Ennen parantumista nopeuttavien hoitojen ja tuotteiden suosittelemista tutkimme useita muita seikkoja, mm. aknen vaikeusastetta, olemassa olevia aknevauriota sekä muita akneen liittyviä terveysongelmia ja huomiomme niiden lisäksi myös asiakkaan iän, ihotyypin, elämäntavan ja motivaation. Hankittujen tietojen pohjalta laadimme tehokkaan ja yksilöllisten tarpeiden mukaisen hoitoyhdistelmän, joka estää uusien vaurioiden syntymisen ja jonka avulla akne voidaan vaihe vaiheelta poistaa.

Tämä kaikki tarkoittaa tietyissä tapauksissa kahden tai jopa kolmen erilaisen hoitomenetelmän yhdistämistä. Mahdollisten sivuvaikutusten ehkäisemiseen ei saisi apteekkien ilman reseptiä tarjoamia aknelääkkeitä samanaikaisesti käyttää.

On helppo ymmärtää, että aknen hoitaminen on helpompaa, jos hoito on aloitettu mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Parhaisiin tuloksiin pääsemiseen ja aknearpien syntymisen ehkäisemiseen on ongelmien hoitaminen aloitettava jo ensimmäisten akneoireiden ilmetessä.

Meidän mahdollisuudet aknen hoitamiseen:

·         IPL eli valoimpulssihoito

·         LED-valoterapia

·         >ihon kemiallinen kuorinta

·         radiotaajuushoito

·         Elsa Hjeronymuksen syväpuhdistava hoito.